Sağlam həyat tərzi sürərkən əsas məqamlardan biri şəkər qəbulunu azaltmaqdır. Foodinfo.az bildirir ki, gündəlik menyunuz üçün çoxlu sağlam şəkər əvəzedici variantları tapa bilərsiniz.

Bu dadlandırıcılar daha aşağı kalorili məzmuna malikdir və qan şəkərində adi şəkər kimi çox artıma səbəb olmur. Lakin bal istehlak edərkən diqqətli olmalısınız, çünki böyük miqdarda allergiyaya səbəb ola bilər.

Şəkərin dəyişdirilməsi üçün növbəti növbə meyvələr, giləmeyvə və şərbətlərdir. Onları sıyıq və ya təbii qatığa əlavə etmək olar. Bununla belə, mütəxəssis vurğulayır ki, “şəkər alternativi” ilə pəhrizin planlaşdırılmasına mülayimlik və səriştəli yanaşma da vacibdir.