Dietoloq, nutrigenoloq Andrey Zolotarev ədviyyatlar və onların insan immunitetinə təsiri haqqında danışıb.

Foodinfo.az bildirib ki, o, qeyd edib ki, bitkilər fitonsidlərin köməyi ilə özlərini xarici aqressiv təsirlərdən qoruyurlar və biz patogen bakteriyalardan qorunmaq üçün onlardan bu komponentləri "borc" ala bilərik.

Zolotarevin qeyd etdiyi kimi, çox vaxt bunlar iltihab əleyhinə və immunostimulyasiya edən təsirlərə malik güclü antioksidantları olan ədviyyatlı qidalardır.

Zəncəfil tozu immunitet sistemini keyfiyyətcə gücləndirir və bu, onun tərkibində immunitet sistemini stimullaşdıran birbaşa funksiyaya malik olan kifayət qədər böyük miqdarda bioflavonoidlərin olması ilə əlaqədardır. Xardalın tərkibində bronxopulmoner toxunulmazlığı stimullaşdıran efir yağı var.

Sonda Zolotarev dedi ki, isti ədviyyatlar digər qida məhsulları ilə ağıllı şəkildə birləşdirilərsə, daha böyük effekt əldə etmək olar.

Məsələn, duzlu kələmə bibər və ya zəncəfil əlavə etsəniz, bu, onun faydalı xüsusiyyətlərini əhəmiyyətli dərəcədə artıracaq.

Nurlan