Süfrələrimizin vazgeçilmezi olan zeytun düzgün saxlandıqda uzun müddət istehlak edilə bilən qida məhsullarından biridir. Zeytun düzgün saxlanmadıqda kiflənir, yumşalır və dərhal dadını itirir. Yalnız bu praktik üsuldan istifadə etməklə zeytunu kiflənmədən və dadı korlanmadan uzun müddət saxlaya bilərsiniz. 

 Foodinfo.az xəbər verir ki, qara və yaşıl zeytunlar ayrı saxlanılmalıdır. Aldığınız zeytunu mütləq şüşə qaba köçürməlisiniz. Şüşə qablar yerinə plastik saxlama qablarını da seçə bilərsiniz. Qara zeytunun xarab olmaması üçün quru deyil, sulu və yağlı qalması lazımdır. Bu səbəblə şüşə qablara köçürdüyünüz qara zeytunların üzərinə daş duzu və zeytun yağı tökə bilərsiniz. Daş duzu və zeytun yağı zeytunun raf ömrünü uzadır.

Qara zeytunu bu şəkildə saxlasanız, təravətini uzun müddət saxlayacaq və heç vaxt xarab olmayacaq.

Yaşıl zeytunun qorunması fərqlidir. Çünki yaşıl zeytunun xarab olmaması üçün duzlu suda saxlanmağı lazımdır. Bu səbəbdən aldığınız və ya özünüz hazırladığınız yaşıl zeytunu şüşə qaba köçürdükdən sonra üzərinə duzlu su əlavə etməlisiniz.

Zeytun uyğun qablarda saxlandıqda uzun müddət qala bilər. Ancaq istehlaka hazır olan zeytunlar qabdan lazım olduğu qədər götürülməlidir. 

Zeytunların daha uzun müddət dayanması üçün onları dondurucuda saxlaya bilərsiniz.

Bunun üçün:

1-) Zeytunları yaxşıca yuyun.

2-) Sonra duzlu suya qoyun.

3-) Zeytunları dondurucunun ən soyuq yerinə qoyun.

4-) Bu sayədə təxminən 6 aya yaxın saxlama fürsəti yarada bilərsiniz.