Yemək davranışı üzrə mütəxəssis, çatdırılma ilə sağlam hazır pəhrizlər üzrə Grow Food xidmətinin eksperti Mariya Sokolova yeməklər arasında optimal intervalı açıqlayıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert "İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində bildirib ki, həddindən artıq istehlakın qarşısını almaq üçün yeməklər arasında optimal fasilələrə riayət edilməlidir.  

Mütəxəssis qeyd etdiyi kimi, hər yeməkdə mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini doyurmaq və yaxşılaşdırmaq üçün kifayət qədər miqdarda lif olmalıdır.

Yeməklər arasında fasilələr vermək də faydalıdır.

"Toxluq hissi 15-20 dəqiqə gecikir, buna görə də vaxtaşırı masadan qalxmaq və ən azı minimum hərəkət etmək vacibdir: gəzmək, qısa bir məşq etmək və ya kimsə ilə danışmaq - çox güman ki, evə qayıtdıqdan sonra. süfrə yeməyə davam etmək istəməyəcəksiniz "deyə mütəxəssis əlavə edib.