
Turşu hazırlamaq mətbəximizin vazkeçilməz dadlarından biridir. Ancaq hər turşunun dadı yaxşı olmaya bilər. Foodinfo.az bildirir ki, daha ləzzətli turşu hazırlamaq istəyirsinizsə, aşağıdakılara diqqət etməlisiniz:
1. Keyfiyyətli materialdan istifadə edin
Turşunun dadı istifadə edilən inqrediyentlərin keyfiyyətindən asılıdır. Buna görə də turşu hazırlayarkən ən keyfiyyətli inqrediyentləri seçmək vacibdir. Turşu kələm hazırlayarkən təzə və sağlam kələmlərdən istifadə etməyə diqqət edin.
2. Məhsulları yaxşıca yuyun
Turşu hazırlayacağınız məhsulların üzərindən torpağı və kiri yaxşıca təmizləyin. Bu, turşuların dadı və keyfiyyəti üçün çox vacibdir.
3. Turşu duzunu düzgün ölçün
Turşu duzunun düzgün ölçülməsi də turşunun ləzzəti üçün əsasdır. Həddindən artıq duzlu və ya duzsuz turşu ləzzət baxımından qənaətbəxş sayılmır. Ona görə də duzu düzgün ölçərək ləzzətli turşu hazırlaya bilərsiniz.
4. Turşuları lazımi mühitdə saxlayın
Turşuların uyğun mühitdə saxlanması turşunun mayalanmasına şərait yaradır və onun dadını artırır. Buna görə turşunun uyğun bir mühitdə saxlanmasına diqqət yetirin.
5. Turşuları düzgün saxlayın
Turşunu sərin və quru yerdə saxlamaq turşunun xarab olmasının qarşısını alacaq.