Onsen-tamago yemək deyil, hazırlanma üsuludur. Yumurta yumşaq qaynadılmış və ya qaynadılmışdan daha yumşaq olur.

Metodun özəlliyi ondan ibarətdir ki, yumurta qaynadılır, lakin daha aşağı temperaturda və sobadan istifadə etmədən. Bunu etmək üçün geniş boyunlu bir termos götürə bilərsiniz.

70-75 ° C-yə qədər qızdırılan su qablara tökülür. Hər yumurta üçün 250-300 ml isti maye var.

Qabıqdakı yumurtalar suya endirilir, termos bağlanır və 20-25 dəqiqə buraxılır.

Yaponlar onsen-tamaqo üsulu ilə bişmiş yumurtaları düyü və soya sousu ilə yeyir.

Ancaq bu Yapon mətbəxinin bir xüsusiyyətidir, lakin bu cür yumurtaları adi xiyar və pomidor salatı və ya hər hansı digər səhər yeməyi yeməyi ilə də təqdim etmək olar.

Fərid