Yemək bişirməkdə həm peşəkar aşpazlara, həm də adi evdar qadınlara kömək edən qızıl qayda var.

Aşpazlar zəngin bir bulyon hazırlamağa kömək edən bir qaydaya riayət edirlər. Ət və sümüklər soyuq suya qoyulmalıdır.

Bu halda, məhsullar qızdırıldıqda daha çox şirə və kollagen buraxacaq, bu da hazırlanan yeməyin keyfiyyətinə müsbət təsir edəcəkdir.

Toyuq ətini aşağı istilikdə bişirmək və qaynatmaq tövsiyə olunur. Bunun sayəsində bulyon daha doymuş və şəffaf olacaq. Başqa bir vacib nüans, köpüyü vaxtında çıxarmaqdır.

Ancaq soyuq sudan istifadə etmək həmişə yaxşı deyil. Məqsədin dadlı ət bişirmək olduğu hallarda qaynar su lazımdır. Bu vəziyyətdə, səthdəki protein və ət toxuması "tutacaq" və ət suyu və dadını itirməyəcəkdir.

Leyla