Xəstəliyə yoluxma riskini azaltmaq üçün ictimai yerlərdə ortaq istifadə edilən səthlərin mütəmadi təmizlənməsi və dezinfeksiya edilməsi zəruridir. Təmizlik-dezinfeksiya işləri iş saatı ərzində əsasən işlək sahələrdə (giriş-çıxış, kassa və s.), iş saatından sonra isə bütün sahələrdə həyata keçirilməlidir. Sanitar gigiyenik qaydalara əsasən, ictimai iaşə müəssisələrində sanitar məişət otaqlarının (sanitar qovşaq, soyunub-geyinmə otağı və s.) işlək və təmiz vəziyyətdə saxlanmalı, axar isti və soyuq su təchizatı təmin edilməlidir. Hər bir müəssisənin təmizlik vasitələri və dezinfeksiyaedici maddələrlə daimi olaraq təmin edilməsi şərtdir.
Son xəbərlər
- Baş nazirin müavini: Azərbaycan məhsulları Belarusda rəğbətlə qarşılanır
- Nazir: Azərbaycanda həyata keçirilən islahatlar kənd təsərrüfatının inkişafını gücləndirir
- Niyə insanlar yuxuda danışırlar?
- "Mənfi" kalorili qidalar hansılardır?
- İspaniyada ilk dəfə insanlarda siçovul hepatiti aşkar edilib
- Azərbaycanda kənd təsərrüfatı və qida sərgisi keçirilir