Bu yemək həm səhər yeməyi, həm də şam yeməyi üçün əla yemək olacaq.

Tərkibi:

4 yumurta

100 q xama

100 q sərt pendir (seçdiyiniz)

1 xörək qaşığı kərə yağı

Duz və istiot

Dekorasiya üçün göyərti (cəfəri, şüyüd və ya reyhan)

Bişirmə qaydası:

1. Sobanı 180 dərəcəyə qədər qızdırın. Qabı kərə yağı ilə yağlayaraq hazırlayın.

2. Hazırlanmış tavaya xama tökün, dibinə bərabər yayın.

3. Yumurtaları qırın ki, bütöv qalsın və diqqətlə xama üzərinə qoyun.

4. Pendiri incə sürtgəcdən keçirin və yumurtaların üzərinə səpin.

5. Duz və istiot səpin.

6. Tavanı əvvəlcədən isidilmiş sobaya yerləşdirin və təxminən 15-20 dəqiqə və ya yumurtanın ağı çəkilənə qədər, lakin sarısı hələ də axmayana qədər bişirin.

7. Tavanı sobadan çıxarın və yumurtaları bir az soyumağa qoyun.

8. Üzərinə doğranmış göyərti ilə səpin.

Nuş olsun!