Terapevt Nadejda Çernışova RT ilə söhbətində xəstəlik zamanı qidalanmanın necə olması lazım olduğunu izah edib. Foodinfo.az xəbər verir ki, o bildirib ki, xəstəlik zamanı insanlar, bir qayda olaraq, iştahı azalır, ona görə də mədə-bağırsaq traktını “zorla yükləməyə” ehtiyac yoxdur.

Həkimin izah etdiyi kimi, bu yolla orqanizm enerjiyə qənaət edir, ona görə də qida asanlıqla həzm olunmalıdır.

“Ağır, yağlı, ətli yeməklər, hisə verilmiş ətlər, marinadlar, turşu tərəvəzlər - bunların heç birinə ehtiyac yoxdur. Yüngül pəhriz olmalıdır: südlü xörəklər, yumurta, quş əti, tercihen qiymə şəklində olsun ki, həzm olunsun. Belə yeməkləri yeyə bilərsiniz. Miqdar kiçik və yemək müxtəlif olmalıdır. Amma çox içmək lazımdır, çünki bol su içmək patogenləri, onların əmələ gətirdiyi toksinləri və bədəndən zərərli maddələri tez bir zamanda çıxarmaq üçün açardır”, - Çernışova bildirib.

O, həmçinin mümkün qədər çox adi isti su içməyi tövsiyə edib.

Leyla