Şabalıd seçərkən əvvəlcə qabığını yoxlamaq lazımdır - üzərində heç bir ləkə, çat və ya digər vizual qüsurlar olmamalıdır. "Düzgün" şabalıd parlaq bir parıltı ilə tünd qəhvəyi rəngdədir. Meyvənin təzəliyini müəyyən etmək üçün onu barmaqlarınızla sıxmaq lazımdır.

Qabıq çox yumşaqdırsa, bu, şabalıdın düzgün saxlanmadığına işarədir.


Şabalıdın tərkibində çoxlu lif və kalium, fosfor, kalsium, maqnezium, sink kimi faydalı mikroelementlər var. Şabalıd həmçinin B və PP vitaminlərini ehtiva edir.


Bu xüsusiyyətlər sayəsində şabalıd immuniteti yaxşılaşdırmağa kömək edir, ürək-damar sisteminə müsbət təsir göstərir, sümüklərin möhkəmliyini qoruyur və həzmi normallaşdırır.


Lakin unutmaq olmaz ki, şabalıdı qan laxtalanması, mədə-bağırsaq traktı, böyrəklərin və qaraciyərin xəstəlikləri olan insanlar minimum istifadə etməlidir.