Onkoloq Andrey Vorobyov bildirib ki, adi kələm tərkibindəki C, E vitaminləri və təbii antioksidantlar olan beta-karotin sayəsində hüceyrələrin qocalmasını dayandıra və ya ləngidə bilir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə MedicForum məlumat yayıb.

Həkimin sözlərinə görə, kələmdə çoxlu pəhriz lifi də var ki, bu da orqanizmdən toksinləri və tullantıları çıxarmağa kömək edir, həmçinin həzm prosesini sürətləndirir. Bundan əlavə, bu məhsul iltihabı azaldan və ürək xəstəliyi riskini azaldan antosiyaninlərlə zəngindir.

Onkoloq əlavə edib ki, kələm yeyən zaman mədədə immun sistemini qoruyan faydalı bakteriyaların sayı da artır. Xüsusilə, bu fermentləşdirilmiş kələm məhsullarına aiddir.

Leyla