Latın Amerikası ölkələri, Braziliya və Venesuela qəhvə dənələrinin vətəni hesab olunur, zaman keçdikcə digər ölkələrdə də istehlak edilməyə başladı. Qədim dövrlərdə qəhvə dərman maddəsi kimi tanınırdı, lakin indi əksər ölkələrdə gündəlik olaraq təravətləndirici və enerji verən içki kimi istifadə olunur. Antioksidantlara və minerallara əlavə olaraq, qəhvə dənələrində onları digər paxlalardan ayıran bir maddə var və bu, bu paxlalarda yüksək kofein faizidir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, qəhvə içdikdən sonra onun kofeini birbaşa orqanizmə daxil olur və qan dövranında sorularaq beyinə təsir edir, nəticədə yuxululuğu aradan qaldıraraq ikiqat enerji, xoşbəxtlik yaradır, həmçinin yaddaş və öyrənməyə nəzarət etməyə kömək edir. Adətən, qəhvə içdikdən sonra eyforiya hiss edir və daha çox enerjiyə sahib olursunuz ki, bu da sizi daha aktiv olmağa sövq edir. Bu əlavə enerjinin yaradılması orqanizmdə maddələr mübadiləsini artırır və nəticədə arıqlamaqda da təsirli olur.