Maqnezium bədəndə enerji istehsalında, əzələ funksiyasında, sümük sağlamlığında, sinir keçiriciliyində, ürək sağlamlığında, immunitet sistemini dəstəkləməkdə, maddələr mübadiləsində və qan şəkərinə nəzarətdə mühüm rol oynayan kritik bir mineraldır. Maqnezium çatışmazlığı bir sıra sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər, buna görə də balanslaşdırılmış pəhriz vasitəsilə adekvat maqnezium qəbulunu təmin etmək sağlam həyat üçün vacibdir. Hind xurması maqneziumla zəngin qidalardan biridir. 

 Foodinfo.az-ın məlumatına görə, hind xurması elmi olaraq Tamarindus indica kimi tanınır. Sərt bir ağacıdır. Ağac lifli pulpa ilə əhatə olunmuş toxumlarla dolu lobyaya bənzər qabıqlar əmələ gətirir. Gənc meyvənin əti yaşıl və turş olur. Yetişdikcə pulpa pastaya bənzəyir və daha şirin-turş olur.

Bu meyvə maqneziumla zəngindir. 30 qram və ya 1/4 fincandan bir qədər az lif gündəlik ehtiyacınızın 5%-ni təmin edir. Maqnezium bir çox sağlamlıq faydasına malikdir və 600-dən çox bədən funksiyasında rol oynayır. O, həmçinin qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edir və antiinflamatuar və antidiyabetik təsirlərə malikdir.

Hind xurması ekstraktı antimikrobiyal təsir göstərən təbii birləşmələri ehtiva edir. Tədqiqatlar göstərir ki, bu bitki antifungal, antiviral və antibakterial fəaliyyətə malikdir. Ənənəvi tibbdə malyariya kimi xəstəliklərin müalicəsində də istifadə olunur. 

Bu faydalı meyvə liflə zəngindir və tərkibində yağ yoxdur. Tədqiqatlar göstərir ki, gündəlik tamarind yemək kilo verməyə kömək edə bilər, çünki tərkibində flavonoidlər və polifenollar var. Bundan əlavə, tamarind karbohidratları yağa çevirməkdən məsul olan amilazanı azaldaraq iştahınızı yatıran hidroksisitrik turşu ilə yüklənir.

Peptik xoralar çox ağrılı ola bilər. Bunlar əsasən mədə və nazik bağırsağın daxili astarında meydana gələn yaralardır. Hind xurmasında olan polifenolik birləşmələr sayəsində bu meyvə bu xoraların qarşısını alır.

Hind xurması toxumu ekstraktları təbiətdə antiinflamatuardır və hətta diabetdən əziyyət çəkənlərdə qan şəkərinin səviyyəsini sabitləşdirmək və mədəaltı vəzi toxumasının zədələnməsini bərpa etmək üçün tədqiqatlarda müşahidə edilmişdir. Qan şəkərinin səviyyəsini aşağı saldığı sübut edilən alfa-amilaza fermentini də bu bitkidə görmək olar.

Tərkibində tartar turşusu, alma turşusu və kalium olduğu üçün tamarind qədim zamanlardan işlətmə vasitəsi kimi istifadə edilmişdir. Qarın əzələlərini rahatlaşdırmaq qabiliyyətinə görə ishalın müalicəsində də istifadə olunur. Yəni meyvəsini qəbizliyi aradan qaldırmaq üçün, yarpaqlarını ishala müalicə etmək üçün, kökü və qabığını isə qarın ağrılarını aradan qaldırmaq üçün istifadə etmək olar.

Hind xurması ürək dostu bir meyvədir. Tamarinddə olan flavonoidlər LDL və ya "pis" xolesterolu aşağı salır və HDL və ya "yaxşı" xolesterol səviyyələrini yüksəldir, beləliklə, qanda trigliseridlərin (yağ növü) yığılmasının qarşısını alır. Tərkibində yüksək kalium var, bu da qan təzyiqinizi nəzarət altında saxlamağa kömək edir.

Tədqiqatlar göstərir ki, bu meyvə qaraciyərinizə də yaxşı qulluq edə bilər. Kalorilərlə zəngin bir pəhriz qaraciyərin yağlanmasına səbəb olur və tədqiqatlar göstərir ki, dəmirhindi ekstraktlarının gündəlik istehlakı bu vəziyyəti geri qaytara bilər.