Sarımsaq bütün dünyada məşhur ədviyyat və təbii sağlamlıq təbliğatçısı kimi tanınır. Onun turşusu isə daha güclü sağlamlıq faydaları təmin edir.

Foodinfo.az sarımsaq turşusunun faydalarını təqdim edir:

Sarımsaq turşusu tərkibindəki yüksək miqdarda antioksidant sayəsində immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir, bədənin xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırır. 

O, probiyotiklərin təbii mənbələrindən biridir. Probiyotiklər həzm sistemini tarazlaşdırır və həzm problemlərini aradan qaldırır.

Sarımsaq marinasındakı aktiv birləşmələr pis xolesterin olaraq da bilinən LDL-ni azaltmağa kömək edir ki, bu da ürək sağlamlığını qorumağa və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. 

Bu turşu çox zəngin antioksidant mənbəyidir. Antioksidantlar bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrə zədəsini azaldır və yaşlanma əlamətlərini yavaşladır.

Onun tərkibindəki birləşmələr qan damarlarını genişləndirərək qan təzyiqini aşağı salır. Bu, hipertoniya riskini azaldır və ürək sağlamlığını qoruyur. 

Turşu sarımsaq bəzi xərçəng növlərinə qarşı qoruyucu təsir göstərə bilən birləşmələri də ehtiva edir. Xüsusilə, mədə, kolon və döş xərçəngi riskini azaltmağa kömək edir.

Həmçinin o, güclü antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir və müxtəlif infeksiyalardan qoruyur.