
Tomat pastasının tez kiflənməsinin bir neçə əsas səbəbi var. Bu, həm tərkibindən, həm də saxlanma şəraitindən asılıdır:
Foodinfo.az tomat pastasının tez kiflənməsinin səbəblərini təqdim edir:
1. Tomat pastası təbii olaraq turşudur. Bu, müəyyən bakteriya və kif göbələklərinin çoxalması üçün əlverişli şərait yaradır – xüsusilə düzgün saxlanmasa.
2. Təbii, əlavə konservantsız olan pastalar daha tez xarab olur. Bu, sağlamlıq baxımından müsbətdir, amma tez istifadə edilməlidir.
3. Bir dəfə açıldıqdan sonra havadan içəri kif sporları və bakteriyalar girir. Onlar pastanın səthində sürətlə çoxalır.
4. Əgər qaşıq yaş, yağlı və ya təmiz deyilsə, bu da kif yaranmasına səbəb ola bilər. Çünki bu yolla mikroblar pastaya düşür.
5. Soyuducuda uzun müddət açıq qalmış və qapağı möhkəm bağlanmamış pastalar tez xarab olur. Plastik qablarda saxlanma da risklidir.
6. Əgər bankanın içində az miqdarda pasta qalıbsa, onun səthi hava ilə təmasda daha çox qalır və bu da kifin yaranmasını sürətləndirir.
Bəs, kiflənməməsi üçün nə etməli?
– Açıldıqdan sonra soyuducuda saxlayın.
– Hər dəfə təmiz və quru qaşıq istifadə edin.
– Mümkünsə, istifadə etdikdən sonra üstünə azca zeytun yağı tökün. Bu, hava ilə təması azaldır.
– Kiçik bankalar alın ki, qısa müddətdə bitsin.
– Açılmış məhsulu 5-7 gün ərzində bitirin.