Kiflənmiş çörək yemək sağlamlıq problemlərinə, bəzi hallarda isə ölümə səbəb ola bilər. Bu barədə Beşinci Kanala ekspertlər məlumat verib.

“İmmunitet azalır, allergiya və mədə-bağırsaq traktında problemlər başlaya bilər. Yəni kiflənmiş məhsulların müntəzəm istifadəsi orqanizmin intoksikasiyasına və zəhərlənməsinə gətirib çıxarır”, - Roskaçestvo-nun əməkdaşı Natalya Zavyalova bildirib.

Diyetoloq Mariyat Muxinanın fikrincə, az miqdarda kif olan çörəyi atmaq lazımdır, çünki göbələk sporları artıq bütün məhsula təsir göstərmişdir. Bundan əlavə, göbələk sporlarının qalıcılığına görə soyuducunu (və ya çörəyin olduğu başqa bir yeri) yumaq və otağı havalandırmaq lazımdır.

Öz növbəsində, Moskva Dövlət Universitetinin Biologiya fakültəsinin mikologiya və alqologiya kafedrasının aparıcı mühəndisi Maksim Dyakov vurğuladı ki, bəzi toxuculuq növlərinin tərkibində ölümcül üzvi birləşmə - aflatoksin var və onun böyük dozaları qaraciyər sirrozuna səbəb ola bilər.