Hazır xörək və yarımfabrikatların istehsalı üzrə kommersiya direktoru Yaroslav Svobodin hazır qidaların təhlükəsizliyinin təmin edilməsi ilə bağlı tövsiyələrini verib.

“Əgər qablaşdırma şişibsə, bu, yararlılıq müddətinin artıq bitdiyinə və ya ona yaxın olduğuna aydın işarədir. Ola bilsin ki, yeməyin saxlanma şəraiti pozulub, bu da məhsulun vaxtından əvvəl xarab olmasına səbəb olub”, - ekspert “İzvestiya” qəzetinə müsahibəsində bildirib.

Mütəxəssisin fikrincə, qabda cızıqlar, cızıqlar və ya başqa zədələr varsa, yeməyi yeməməlisiniz.

"Hətta qablaşdırmadakı mikro çat vasitəsilə məhsulun təzəliyinə və dadının qorunmasına cavabdeh olan dəyişdirilmiş qaz mühiti buxarlana bilər" deyə Svobodin əlavə edib.