
Ən təhlükəsiz balıq növləri, aşağı civə miqdarı, sağlam yağ tərkibi və minimal çirklənmə riski olan balıqlardır.
Foodinfo.az ən təhlükəsiz balıqları təqdim edir:
Sardina
Aşağı civə səviyyəsinə malikdir, omega-3 və kalsiumla zəngindir.
Somon (qızılbalıq)
Təbii somon (xüsusilə vəhşi Alaska somonu) daha az çirklidir və ürək üçün faydalıdır.
Hamsi
Kiçik balıq olduğu üçün civə miqdarı aşağıdır, eyni zamanda omega-3 mənbəyidir.
Alabalıq
Təmiz sularda yetişən növləri sağlam və təhlükəsizdir.
Kərə balığı (pollock)
Aşağı civə səviyyəsinə malikdir və asan həzm olunan protein mənbəyidir.
Nisbətən təhlükəli balıqlar:
Orkinos (tuna)
Böyük növləri (xüsusilə ağ tuna) daha çox civə toplaya bilər.
Qılınc balığı və köpək balığı
Yüksək civə səviyyəsinə görə hamilə qadınlar və uşaqlar üçün risklidir.
Kiçik və dənizdə yaşayan balıqlar daha təhlükəsiz hesab olunur. Həftədə 2-3 dəfə aşağı civəli balıq yemək sağlamlıq üçün faydalıdır.