
İnsanların çoxu həyatı mikrodalğalı sobasız təsəvvür edə bilmir. Foodinfo.az Hibiny.ru-ya istinadən xəbər verir ki, lakin onun istifadəsi sağlamlıq üçün böyük təhlükə yaradır.
Şorbaları mikrodalğalı sobaya qoymaq xüsusilə tövsiyə edilmir. Fakt budur ki, mayenin böyük həcminə görə istilik uzun müddət çəkir və çox qeyri-bərabərdir.
Bu, nəticədə bulyonun "ölü zonaların" yaradılması səbəbindən bakteriyalar üçün çoxalma sahəsinə çevrilməsi ilə nəticələnir. Bu, mikrodalğalı sobada su molekullarının xaotik hərəkəti səbəbindən baş verir ki, bu da bulyonun komponentləri arasındakı bağların məhvinə səbəb olur.
Alimlər eyni bakteriyaların mikrodalğalı sobalarda çoxlu miqdarda olduğunu da aşkar ediblər. Ancaq problem təkcə şorbada bitə biləcək bakteriyalar deyil. Elm sübut etdi ki, hətta müasir dünyada aktiv şəkildə istifadə olunan BPA-sız etiketli plastik də insanlar üçün zərərlidir. Qızdırıldıqda ondan hissəciklər ayrılmağa başlayır, daha sonra qida ilə birlikdə bədənə daxil olur ki, bu da bir sıra təhlükəli xəstəliklərin, o cümlədən tiroid bezi, xərçəng və sonsuzluq problemlərinin inkişafına səbəb ola bilər.