
Sağlamlıq Sənayesində İnteqrativ Mütəxəssislər və Layihələrin Müstəqil Assosiasiyasının (NAIS) prezidenti, ailə qidalanma mütəxəssisi və "Healthnet" Milli Texnoloji Təşəbbüsünün bazar eksperti Antonina Tsvinaria, bədənin normal işləməsi üçün bir yetkinin gündə 25-30 q lif istehlak etməsi lazımdır.
"Lif tərəvəzlərdə, göyərtilərdə, giləmeyvələrdə, kətan və çia toxumlarında, paxlalılarda, qarabaşaqda, quinoa və qəhvəyi düyüdə olur. Lif xolesterinin səviyyəsini azaldır, şəkəri sabitləşdirir və mikrobiotanı qidalandırır", - dietoloq " İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində deyib .
Foodinfo.az bildirir ki, onun sözlərinə görə, hüceyrələri oksidləşdirici stressdən qoruyan, qocalmanı ləngidən və sağalmanı yaxşılaşdıran antioksidanlar qaragilə, ispanaq, yaşıl çay, zerdeçal və sarımsaqda olur.
Həmçinin, yaxşı toxunulmazlıq üçün pəhrizinizə qıcqırdılmış qidaları - duzlu kələm, təbii qatıq, kimçi və miso əlavə etməyə dəyər, mütəxəssis vurğuladı. Bu məhsullar mikrobiotanı zənginləşdirir və həzmə kömək edir.