Turşu kələm, kefir və adi qatıq kimi sadə qidalar bağırsaqların işini optimallaşdırmağa və əhvalınızı yaxşılaşdırmağa kömək edəcək. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina danışıb.

Əhval-ruhiyyəni və beyin funksiyasını yaxşılaşdırmaq üçün adi qatıq, kefir və duzlu kələm kimi probiyotikləri olan qidaları istehlak etmək tövsiyə olunur. Bu məhsullar bağırsaqların işini optimallaşdırmağa və əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmağa kömək edir.

Onun sözlərinə görə, insanlar məhz stress zamanı şəkər, qeyri-sağlam yağlar və duzda yüksək olan qidalar yeyirlər və bu qidalar əsəb gərginliyinin öhdəsindən gəlməyə kömək edəcək, çünki onlarda canlı mikroorqanizmlərin olması bağırsaqların sağlamlığını qorumağa kömək edəcək ki, bu da bağırsaqlara təsir edir.