Balqabaq vitaminlərlə zəngin ən sağlam qidalardan biridir, lakin ən yaxşısı onu çiy yeməməkdir. Foodinfo.az bildirir ki, həkim-terapevt, təlimçi, dietoloq Yekaterina Lebedeva və Arimed teletibb məsləhət portalının eksperti Yekaterina Kurbatova Vesti Podmoskovye-yə müsahibəsində bu tərəvəz haqqında danışıblar.

Balqabaq A və C vitaminləri, lif, kalsium və dəmir mənbəyidir. Onlar gözlərin, dərinin, ürəyin və sümüklərin sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir. Balqabaqlı yeməklər həzmi yaxşılaşdırır, qan şəkərinin səviyyəsini normallaşdırır, həmçinin 100 q məhsulda cəmi 17 kkal olmasına baxmayaraq, uzun müddət doyurur, ekspert qeyd edib. Tərəvəzdə həmçinin antioksidantlar, kalium, B1, B2, B9, A, E, PP vitaminləri, maqnezium, sink, fosfor, fol turşusu var.  

Balqabağı xora və qastrit zamanı ehtiyatla istifadə etmək lazımdır. Tərəvəz bişirmək daha yaxşıdır, çünki xam şəklində mədənin vəziyyətinə pis təsir göstərə bilər. Böyrək daşları ilə, yüksək su tərkibi və oksalatların olması səbəbindən daş əmələ gəlməsinə səbəb olur. İdeal seçim balqabağı kəsib bişirmək və ya qızartmaqdır.

Leyla