Hansı qidaların beyni aktivləşdirdiyi, hansının isə ləngidiyi məlum olub.

Əvvəllər sizə deyilən hər şeyi unudun. Deyirlər ki, daha ağıllı olmaq üçün çox oxumaq, öyrənmək, xarici dil öyrənmək lazımdır. Bəli, bütün günü inkişaf etdirici fəaliyyətlərlə doldura və tətilinizi təlim və təhsilə həsr edə bilərsiniz. Bəs niyə daha xoş, maraqlı və dadlı bir yol varsa?

Çikaqodakı Rush Universitetinin amerikalı alimlərinin fikrincə, qidalanmanıza bəzi düzəlişlər etsəniz, zehni qabiliyyətlərinizi artıra bilərsiniz. Bəzi məhsullar əlavə etməyə dəyər, digərləri isə atmağa və varlığını əbədi olaraq unutmağa dəyər.

Tədqiqatçılar bir sıra eksperimentlər aparıb, mindən insanın həyat tərzini və xəstəlik tarixçəsini öyrəniblər. 

Məlum olub ki, onların hamısı nə və tez-tez yediklərinə çox diqqət yetiriblər.

Amerika pəhrizlərinə tez-tez omeqa-3 və omeqa-6 ilə zəngin balıq, paxlalılar - bitki əsaslı, asanlıqla həzm olunan zülalın ən yaxşı mənbəyi və bağırsaq sağlamlığı üçün yaxşı olan tərəvəzlər daxildir. Və hamısı birlikdə, bu məhsullar yavaşlayır və ya degenerativ prosesin inkişafına mane olmur.

Beləliklə, alimlər belə qənaətə gəliblər ki, Aralıq dənizi pəhrizi daha sağlam, ağıllı və gözəl olmağa kömək edir. 

Fərid