Ən praktik və asan limonlu tiramisu resepti hər kəsin sınaya biləcəyi ləzzətli desert variantıdır. Limonun təravətləndirici ətri tiramisunun dadına yeni bir dad qatır. 

Foodinfo.az limonlu tiramisu reseptini təqdim edir:

Lazım olanlar:

- 2 limon 

- 1 stəkan toz şəkər 

- 1 stəkan su 

- 200 qram ladyfinger peçenyesi

- Yarım stəkan qaynar su 

- 2 xörək qaşığı limon suyu 

- 250 qram mascarpone pendiri 

- 1 stəkan soyuq süd 

- Yarım stəkan toz şəkər

 - 1 çay qaşığı vanil ekstraktı 

- 1 stəkan çırpılmış krem

 - Limon qabığı 

Hazırlanması:

1. Əvvəlcə limon şərbətini hazırlamaq üçün Limonların qabığını rəndələyin və suyunu sıxın. Bir qazana limon suyu, şəkər tozu və suyu əlavə edib qarışdırın. Qaynamağa başlayandan sonra 5 dəqiqə daha qaynadıb ocaqdan götürün. Şərbəti soyutmaq üçün kənara qoyun.

 2. Bir qaba isti su və limon suyu əlavə edin. Ladyfinger peçenyelərini bu suya batırıb çıxarın və düzbucaqlı bir qaba qoyun. 

3. Ayrı bir qabda mascarpone pendiri, süd, şəkər tozu və vanil ekstraktı yaxşıca qarışdırılır. Sonra çırpılmış krem əlavə edib qarışığı hamar bir tutarlılığa çatana qədər çalın.

4. Biskvitlərin üzərinə hazırladığınız qaymaqlı qarışığı yayın. Sonra daha bir qat peçenye əlavə edib üzərinə şərbət çiləyin. 

5. Bütün qatları eyni şəkildə təkrarlayın. Üst qatın üzərinə krem qarışığını çəkin və üzərinə limon qabığı səpin. 

6. Limonlu tiramisunu ən azı 2 saat soyuducuda saxlayın. Sonra dilimləyib yeyə bilərsiniz. 

Bu praktik və asan limonlu tiramisu resepti qonaqlarınız tərəfindən bəyəniləcək əla desert variantıdır. Limonun təravətləndirici dadı ilə tiramisunun dadını birləşdirən bu resepti mütləq sınamalısınız. Nuş olsun!