Qidalardan maksimum fayda əldə etmək üçün onları düzgün hazırlamağı bilmək lazımdır. Pəhrizinizi yalnız sağlam qidalardan təşkil etsəniz belə, bununla da sağlamlığınızı yaxşılaşdıracağınıza 100 faiz əmin ola bilməzsiniz. Axı, hər bir məhsulun öz xüsusiyyətləri var. Məsələn, təzə almalarda çoxlu lif var, lakin onları şirəçəkəndən keçirsəniz, tamamilə lif olmayan, lakin artıq şəkəri olan bir içki alırsınız. Qızdırıldıqda, bir çox giləmeyvə qida maddələrinin yarısını və nəticədə faydalı xüsusiyyətlərini itirir.

Aşağı temperaturda meyvələr faydalı xüsusiyyətlərini yaxşılaşdırır və isti hava ilə təmasdan oksidləşməyə məruz qalmır.

Sarımsaq və soğan doğrayarkən vaxt ayırın. Efir yağları havaya buraxıldıqda onu bir az daha sağlam edir. Onu tənəffüs etməklə, insan qanda xolesterinin səviyyəsini azaltmağa və qan təzyiqini sabitləşdirməyə kömək edir.

Ət və balıqları tavada qızartmaqdansa, sobada folqa içində bişirin. Həddindən artıq yağ kanserogenlərin əmələ gəlməsinə səbəb olur. Onlar da öz növbəsində xərçəngin inkişafı üçün yüksək risklər yaradırlar. Çörək bişirərkən bütün faydalı qidalar toxunulmaz şəkildə qorunur və sağlamlıq üçün heç bir risk yoxdur.

Tərəvəz yeməklərini bir buxarda bişirin. Bu hazırlıq üsulu məhsulların faydalı xüsusiyyətlərini artırmağa imkan verir. O, həmçinin təbiət hədiyyələrinin təbii dadını yaxşılaşdırır.