Aktiv və məhsuldar olmaq üçün səhər yeməyində nə yemək lazımdır? Fərqli mədəniyyətlər bu suala fərqli cavablar verir.

Türkiyədə səhər yeməyi mədəniyyətin mühüm bir parçasıdır. Bu ölkədə ənənəvi səhər yeməyinə yumurta, xəmir, kərə yağı, zeytun, soyuq ət və mürəbbə daxildir. Yumurtalar müxtəlif formalarda verilir: qaynadılmış, pomidor, bibər və soğan əlavə edilməklə milli yemək menemen alınır. Süfrədə bir neçə növ pendir olur.

Türklər səhər yeməyi təzə çörək yeyirlər. Bundan əlavə, süfrədə bir neçə növ zeytun tapa bilərsiniz. Ənənəvi türk səhər yeməyində adətən isti qara çay içilir.

İngiltərə

Klassik ingilis səhər yeməyi çox dolğun və müxtəlifdir. Buraya qızardılmış yumurta, kolbasa, ağ çörək, toster basdırması və qızardılmış kartof daxildir. İstəyirsinizsə siyahı genişləndirilə bilər. Bu ənənə İngiltərədə Viktoriya dövründən qorunub saxlanılır. Soyuq havada ağır fiziki işə başlamazdan əvvəl insanlar doyurucu səhər yeməyi yeyirdilər.

Çin

Düyü sıyığı Çində səhər yeməyinin əsas yeməyidir. Burada qarğıdalı və xərçəng əti əlavə edilərək hazırlanır. Amma bunun Asiya versiyası - dim sum - yalnız səhər yeməyi üçün deyil, həm də nahar və şam yeməyi üçün verilir. Həmçinin buxarda hazırlanmış çörək yeyilir. Bu ölkədə səhər yeməyinin məcburi hissəsi qaynadılmış yumurtadır.

İspaniya

Ənənəvi İspan səhər yeməyi adətən yüngül və şirin olur. Səhər saatlarında ölkə sakinləri churros adlanan xörəklərdən həzz alırlar. Bu uzunsov şirin çörəklər adətən bir stəkan isti şokoladın içinə batırılır. Bundan əlavə, ispanlar tost, zeytun yeməyi və güclü aromatik qəhvə içməyi sevirlər.