Sadəcə günəbaxan toxumlarının tərkibində çoxlu ürəyə faydalı yağlar, lif və bitki mənşəli zülal var, lakin quru olanlardan fərqli olaraq onların kalorisi daha azdır.

Alimlər deyirlər ki, tərkibinə və fermentlərinin müxtəlifliyinə görə günəbaxan cücərtiləri ənənəvi göyərtilərdən yüz dəfə daha sağlamdır.

Günəbaxan cücərtiləri B, E və PP vitaminləri ilə zəngin olduğu üçün onların istehlakı dərinin, dırnaq lövhələrinin və saçın vəziyyətinə faydalı təsir göstərir.

Minerallar kompleksi əzələ tonusunu və güclü immuniteti təmin edir. Onların tərkibindəki antioksidanlar xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri artırır və toxumaların yaşlanmasını ləngidir.

Məhsulun faydalı komponentləri endokrin sistemin effektivliyinin əsasını təşkil edir. Reproduktiv orqanların və sidik sisteminin funksiyaları yaxşılaşır.

Məhsulun tərkibində olan fosfor və kalsium sümüklər, dişlər və oynaqlar üçün tikinti və möhkəmləndirmə işlərini yerinə yetirir.

Günəbaxan toxumlarından cəmi bir həftə ərzində siz asanlıqla inanılmaz dərəcədə sağlam, qozlu dadı olan xırtıldayan cücərtilər əldə edə bilərsiniz.

Bunu etmək üçün sizə lazımdır:

Toxumları çeşidləyin, yaxşıca yuyun və dərin şüşə və ya keramika qablarına tökün. Soyuq su tökün və iki-üç saat buraxın ki, bir az şişsinlər.

Sonra, altındakı dəlikləri olan geniş bir qaba ehtiyacınız olacaq. Toxumlardan suyu boşaltmalı və yenidən yaxşıca yaxalamaq lazımdır. Cücərmə qabının altını bir neçə qat kağız dəsmal ilə örtün.

Taxılları salfetin üzərinə nazik bir təbəqə ilə yaydırın və üstünü nəm dəsmal ilə örtün. İsti yerdə buraxın. Dəsmal quruyursa, nəmləndirin.

Yeməkdən əvvəl cücərtiləri yaxşıca yaxalamaq, sonra zeytun yağı, duz səpmək və istifadə etmək tövsiyə olunur.

Nurlan