
Gündəlik qidalanmada şəkərin miqdarını azaltmaq tamamilə əsaslıdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, Moskva vilayəti Rospotrebnadzorunun Qida Gigiyenası Nəzarəti Şöbəsinin müdiri Nadejda Raeva Regions.ru-ya açıqlamasında bildirib ki, artıq şəkər qəbulu sağlamlığa ciddi təsir göstərir.
Ekspert qeyd edib ki, yüksək şəkərli qidalanma ürək-damar sistemi üçün zərərlidir, damar divarlarını zəiflədir, qaraciyərdə piy toplanmasına səbəb olur və şəkərli diabet də daxil olmaqla digər sağlamlıq problemlərinin inkişafına təkan verir.
Raeva bildirib ki, şəkərin gündəlik norması 25 qramı, yəni təxminən beş çay qaşığı təşkil edir. Lakin o, əlavə edib ki, glükoza əksər qidalarda, xüsusilə yarımfabrikatlarda mövcuddur, buna görə də qidalanmada balansı qorumaq vacibdir.
Beləliklə, şəkərin miqdarını azaltmaq yalnız istəyək deyil, sağlamlığın qorunması üçün vacib addımdır.