Dietoloq Olqa Redina orqanizmin təbii qocalma prosesini ləngidən məhsulları sadalayıb. Foodinfo.az bildirir ki, onun sözlərinə görə, yaşlanma prosesini ləngidən ən vacib elementlərdən biri də antioksidantlardır. Bədənin hüceyrələrini məhv edən sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək edirlər.

“Antioksidantlarla zəngin qidalara giləmeyvə (moruq və ya qaragilə kimi), meyvələr, xüsusilə sitrus meyvələri, qoz-fındıq, nişastasız tərəvəzlər, tünd şokolad və yaşıl çay daxildir”, - ekspert vurğulayıb.

Mütəxəssis izah edib ki, qocalma prosesi dərinin elastikliyinə və nəmlənməsinə cavabdeh olan kollagen zülal tərəfindən də yavaşlayır. Yumurta, ət, sümük bulyonu, dəniz yosunu və balıqlarda olur. 

Bədəni sağlamlıq və gənclik üçün lazım olan hər şeylə təmin etmək üçün kifayət qədər miqdarda zülallar, yağlar, karbohidratlar, vitaminlər və minerallar istehlak etmək vacibdir.