
Psevdodənli bitki qarabaşaq balanslı qidalanma üçün mühüm xəzinədir. Foodinfo.az bildirir ki, qarabaşaq protein, lif və mikronutrientlərlə zəngin olduğundan enerji və həzm sistemini dəstəkləyir.
İtaliyalı diyetoloq Prof. Lucia Romano La Repubblica-ya açıqlamasında qeyd edib ki, qarabaşaq kompleksi karbohidrat, zülal və lif gəliri təmin edir və həmçinin maqneziumla zəngindir. O bildirib ki, bu taxıl diabet və ürək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyucu təsir göstərir.
Lucia Romano əlavə edib ki, qarabaşaq qan təzyiqinin normallaşmasına və xolesterin səviyyəsinin aşağı düşməsinə yardım edir. O qeyd edib ki, bu süfrədə klassik buğda və çörəyə alternativ ola bilər. Mütəxəssis bildirmişdir ki, qarabaşaq glutensiz olduğuna görə qlütenə həssas insanlar üçün idealdır. O əlavə edib ki, qarabaşaq çörəkdən və salatlardan istifadə oluna bilər və istifadəsi asandır Lucia Romano onu da qeyd edib ki, qarabaşaq çayı da həzmə müsbət təsir göstərir.