Soğan və sarımsaq immunitet sistemini gücləndirən və mövsümi soyuqdəymə ilə mübarizə aparan sağlam qidalar hesab olunur. Ancaq hər kəs onları yeyə bilməz.

Dietoloq Yelena Tixomirova izah edir ki, allergiyaya meylli insanlar üçün sarımsaq və soğan yemək tövsiyə edilmir. Bundan əlavə, qida allergiyası da müəyyən xəstəliklər, məsələn, ot qızdırması səbəbindən baş verə bilər.

“Həmçinin mədə-bağırsaq xəstəliklərinin kəskinləşməsi (qastrit, xolesistit, pankreatit) olan insanlar sarımsaq və soğan yeməməlidirlər, çünki qıcıqlanmış və iltihablı bağırsaq və ya mədə-bağırsaq traktının bəzi hissələri bu məhsullara çox mənfi reaksiya verəcək”, - ekspert xəbərdarlıq edib. .

Bundan əlavə, şişməyə meylli insanlar soğanı qida rasionundan çıxarmalıdırlar. İş ondadır ki, onun tərkibində orqanizm tərəfindən çətin həzm olunan karbohidrat olan fukoza var.