Dietoloqlar xəbərdarlıq edir ki, düyünün bəzi məhsullarla birlikdə qəbulu həzm problemlərinə səbəb ola bilər.

Foodinfo.az lent.az-a istinadən bununla bağlı məlumatları təqdim edir:

Düyü ilə nəyi qarışdırmaq olmaz – sağlamlığınıza zərər verə bilərsiniz Bəzi məhsullar var ki, onları düyü ilə birlikdə yemək sağlamlıq üçün təhlükəlidir. Bu, bəzən hətta təəccüblü ola bilər.

Nə ilə qarışdırmaq olmaz?

Ət ilə

– Sağlam qidalanma üzrə mütəxəssislər düyünü ətlə birlikdə yeməməyi tövsiyə edirlər.

– Ənənəvi plov dadlı olsa da, bu qarışım bağırsaq problemlərinə səbəb ola bilər.

– Qeyd olunur ki, düyü toyuq əti də daxil olmaqla bütün ət növləri ilə pis uyğunlaşır.

Çiy çuğundur, badımcan, rəndələnmiş turp və ya xren, kartof püresi, bişmiş gül kələmi

– Bu məhsullar düyü ilə birlikdə şişkinlik, qaz, və digər həzm narahatlıqları yarada bilər.

Düyü ilə nəyi yemək olar?

Ən yaxşı uyğunlaşan məhsullar bunlardır:

Dəniz məhsulları

Balıq

Dəniz yosunları

Göbələklər (məsələn, plovda əti göbələklə əvəz edə bilərsiniz – həm dadlı, həm də sağlamdır)

Qurudulmuş meyvələr

Bundan əlavə, düyü aşağıdakı tərəvəzlərlə də yaxşı uyğunlaşır:

Kabak (zucchini)

Yaşıl noxud

Soğan

Yerkökü

Xiyar

Brokoli

Bu səbəbdən, salat və ya tərəvəz yeməkləri hazırlayarkən məhz bu məhsullardan istifadə edin – həm ləzzətli, həm faydalı olacaq.