Mətbəxdə müxtəlif bitki yağlarından istifadə həm dadı zənginləşdirir, həm də sağlamlıq üçün faydalıdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, FİC Qida və Biotexnologiya Mərkəzinin aparıcı elmi işçisi, tibb üzrə fəlsəfə doktoru, dietoloq Natalya Denisova müxtəlif bitki yağlarının gündəlik qidalanmaya daxil edilməsini tövsiyə edib.

Mütəxəssis bildirib ki, məsələn, salatlara bir neçə damcı qarğıdalı, kətan, günəbaxan və ya digər bitki yağlarını əlavə etmək olar. Bu, həm yeməyin dadını artırır, həm də orqanizm üçün vacib olan yağ turşularını təmin edir.

Denisova əlavə edib ki, bu yağlar omega-9 poliunsaturated yağ turşuları ilə zəngindir və ürək-damar sağlamlığına, hüceyrələrin qorunmasına və ümumi maddələr mübadiləsinə müsbət təsir göstərir.

Dietoloq həmçinin vurğulayıb ki, yağların düzgün və balanslı istifadəsi, həm kalori tənzimlənməsi, həm də sağlam qidalanma prinsipləri üçün vacibdir. Müxtəlif bitki yağlarının rasiona daxil edilməsi həm uşaqlar, həm böyüklər üçün faydalıdır və yeməklərin vitaminlərin mənimsənilməsinə də kömək edir.

Beləliklə, gündəlik qidalanmada fərqli bitki yağlarını balanslı istifadə etməklə həm dadı, həm də sağlamlığı qorumaq mümkündür.