Xatırlamaq lazım olan vacib bir şey budur ki, tez xarab olan qidaları qarda çöldə yerləşdirmək, yeməyi təhlükəsiz saxlamaq üçün lazımi soyutma təmin etmir.

Foodinfo.az bildirir ki, soyuducu və dondurucu termometrindən istifadə edin və soyuducunun temperaturunu  mütəmadi olaraq yoxlayın.

Yeməyi soyuq saxlamağa kömək etmək üçün əvvəlcədən buz kubları hazırlayın.

Xüsusi hazırlıq tələb etməyən bir neçə günlük hazır yeməklər (bişirmədən istehlak edilə bilən) saxlayın.

Soyuq temperatur zərərli bakteriyaların böyüməsini ləngidir. Qidaların təhlükəsiz temperaturda saxlanması qida yoluxucu xəstəliklərin riskini azaltmaq üçün açardır.

Soyuducu və dondurucunun qapılarını mümkün qədər bağlı saxlayın. Soyuducu yeməyi təxminən 4 saat soyuq saxlayacaq və qapılar bağlı qalsa tam dondurucu temperaturu təxminən 48 saat (yarı dolu olduqda 24 saat) saxlayacaqdır.

Soyuducu və dondurucunu mümkün qədər soyuq saxlamaq üçün buz (quru və ya blok buz və ya buz kubları) və dondurulmuş su qablarından istifadə edin.

Elektrik kəsildikdən sonra hər hansı bir yeməyi yeməzdən əvvəl soyuducu və dondurucunun içindəki temperaturu yoxlayın.

Ət, quş əti, dəniz məhsulları, süd, yumurta kimi tez xarab olan qidalar təhlükəsiz olmalıdır, lakin onları mümkün qədər tez bişirib istehlak edilməlidir.

Fərid