Səhər vaxtınıza qənaət etmək istəyirsinizsə, yumurtaları bir gecə əvvəl hazırlaya bilərsiniz. Mütəxəssislərin fikrincə, onların sağlamlığa zərər verməməsi üçün onları düzgün saxlamaq lazımdır, çünki yumurtalar temperaturun dəyişməsinə həssasdır.

Çox vaxt qaynadıqdan sonra yumurta dərhal soyuq suya batırılır, lakin kəskin temperatur fərqi qabıqda kiçik çatlara və içəriyə mikroorqanizmlərin nüfuz etməsinə səbəb ola bilər. Bu, bərk qaynadılmış yumurtaların raf ömrünü qısaldır.

Ani temperatur dəyişiklikləri olmadan, qaynadılmış yumurtaların raf ömrü iki həftədir. Qabıqlar zədələnibsə, dərhal soyudulmalı və yeyilməlidir.