Nevroloq Diana Xokonova bildirib ki, dondurmanı sürətlə yemək alın nahiyəsində baş ağrısına səbəb ola bilər. Foodinfo.az “Lenta.ru”ya istinadla xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi soyuq temperaturun qan dövranını pozmasıdır.
Mütəxəssis qeyd edib ki, baş ağrısını həmçinin kofenin həddən artıq qəbulu, bəzi dərmanların yüksək dozada qəbulu, qlaukoma, görmə sinirinin nevriti və anevrizma da törədə bilər.
Xokonova vurğulayıb ki, dondurma yemək zamanı onu yavaş-yavaş qəbul etmək və digər risk faktorlarını nəzərə almaq baş ağrısının qarşısını almağa kömək edir.
Beləliklə, həm sağlamlıq, həm də rahatlıq üçün dondurmanı tələsmədən, kiçik porsiyalarla yemək tövsiyə olunur.






