Dietoloq Polina Juravleva, südün pəhrizdən xaric edilə biləcəyini və tərkibindəki faydalı birləşmələri digər məhsullardan kompensasiya edə biləcəyini söyləyib.

Mütəxəssis İctimai Xəbərlər Xidmətinə müsahibəsində qeyd edib ki, dünya əhalisinin demək olar ki, 70%-də laktoza dözümsüzlüyü (süd şəkərinə mənfi reaksiya) var.

Laktoza ciddi həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Həmçinin, bəzi insanlar süd zülalına alerjisi var.

Onun sözlərinə görə, kalsium, A və D vitaminlərini süd məhsullarından əlavə, bitki mənşəli süddən, qatıqlardan və bitki mənşəli pendirlərdən, qurudulmuş meyvələrdən, tərəvəzlərdən və göyərtilərdən almaq olar.