Yemək pozğunluqları üzrə psixoloq Kseniya Zabaturina bildirib ki, həddindən artıq yemək orqanizmin stressə təbii reaksiyasıdır.

Güclü stress və narahatlıq zamanı böyrəküstü vəzilər sinir sistemində gərginliyə səbəb olan hormonları qana buraxır. Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert “İzvestiya” qəzetinə müsahibəsində bildirib ki, kortizol hormonunun üstünlük təşkil etməsi qidanın həddindən artıq istehlakına səbəb olur.

Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, insan stress zamanı normal qidalanma bacarığını inkişaf etdirə bilər. Əvvəla, bunlar müntəzəm yeməklərdir.

“Stress tez-tez xaosa və nizamsızlığa gətirib çıxarır və bu, pəhrizinizə təsir edə bilər. Adi cədvəlinizi pozmamaq vacibdir, çünki pozulma həddən artıq oruc tutmağa və ya həddindən artıq yeməyə gətirib çıxara bilər ki, bu da orqanizmə mənfi təsir göstərir”, - ekspert bildirib.

Leyla