Yunanıstanın Arocopio Universitetinin alimləri, D vitamini tərkibində olan qidaların yeyilməsinin ürəyə qoruyucu təsir göstərə biləcəyini göstərib. Tədqiqat 2001-2012-ci illərdə Yunanıstanın Böyük Afina bölgəsindən 1514 kişi və 1528 qadının iştirakı ilə aparılıb. Foodinfo.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, D vitamini qəbulunun aşağı, orta və yüksək səviyyədə olması ilə ürək-damar xəstəliklərinin kişilərin müvafiq olaraq 24, 17 və 12 faizində, qadınların müvafiq olaraq 14, 10 və 11 faizində müşahidə edilmişdir. Ürək üzərində orta və ya neytral bir faydalı təsir göstərən D vitaminin əlavəsinin araşdırmalarından fərqli olaraq, nəticələr, D vitamini qəbulunun artırılmasının, xüsusilə kişiləri ürək-damar xəstəliklərindən qoruya biləcəyini göstərdi. Bundan əvvəl, İspaniyalı kardioloq Xuan Pablo Kanepa, ürək sağlamlığını qorumaq üçün anaerobik məşqlə məşğul olmağı və qeyri-adi yeməklərdən imtina etməyi məsləhət görmüşdü.