Makaron bir çox insan tərəfindən sevilən və tez-tez istehlak edilən bir yeməkdir. Ancaq bəzi insanlar makaronu qida dəyəri baxımından qeyri-kafi görür və çox da bəyənmirlər. Əslində makaron düzgün bişirildikdə və düzgün qidalarla istehlak edildikdə çox faydalı qida ola bilər. 

Enerji mənbəyi: Makaron karbohidratlarla zəngin bir qidadır və buna görə də bədəni enerji ilə təmin edir. 

Protein mənbəyi: Zülal baxımından çox zəngindir.

Lif mənbəyi: Liflə zəngindir və buna görə də həzm sisteminin sağlam işləməsinə kömək edir. 

Vitaminlər və minerallar: Makaron həm də B vitaminləri, dəmir və maqnezium kimi vitamin və minerallarla zəngindir. 

Praktik və qənaətcil: Həmçinin praktik və qənaətcil qidadır. Asanlıqla bişirilə və istehlak edilə bilər.