Yaş ləkələri tez-tez insan dərisinə birbaşa günəşə məruz qalması ilə əlaqələndirilir. Bununla belə, mütəxəssislərin qeyd etdiyi kimi, dərinin fotohəssaslığını artıran qidalar olduğu üçün pəhrizinizə daha çox diqqət yetirməlisiniz.

Fotohəssaslıq dərinin ultrabənövşəyi radiasiyaya həddindən artıq həssas olduğu bir vəziyyətdir. Bu o deməkdir ki, dərmanlar və müəyyən qidalar kimi bir sıra amillər dərinizi zədələnməyə və yanmağa daha çox meylli edə bilər. Fotohəssaslıq səbəbindən fototoksikoz və ya fotoallergiyanın inkişaf riski artır.

Beləliklə, qreypfrut və berqamot kimi çay əlavələrindən xüsusilə ehtiyatlı olmağınız lazım olduğuna inanılır, çünki onların tərkibində furanokumarinlər olan efir yağları var - onlar günəşə məruz qalmağı artırır.

A vitamini kimi tanınan retinoidlərlə daha diqqətli olmalısınız. Belə maddələr dərini incələşdirir, onu xarici təsirlərə qarşı daha həssas edir. Bu o deməkdir ki, qadağan edilən ilk şey yerköküdür. Cəfəri və kərəvizlə də diqqətli olmalısınız. Onların tərkibində furanokumarinlər də var.