Kəklikotu mətbəxdə ləzzətli ədviyyat kimi istifadə etdiyimiz və sağlamlıq üçün çoxlu faydaları olan bir bitkidir. Kəklikotu suyunun qaynadılması və içilməsi bədən üçün dəstəkləyici təsirlər yaradır və bəzi sağlamlıq problemlərinin qarşısını almağa kömək edir. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, onun tərkibindəki antioksidantlar, iltihab əleyhinə xüsusiyyətlər və sağlamlığa faydalı komponentlər bədənin müdafiə sistemini gücləndirir və bəzi xəstəliklərin qarşısını almağa yardımçı olur. 

Xüsusilə, kəklikotu suyunun müntəzəm istehlak edilməsi həzm sistemi problemlərini azaldır, bakteriya və infeksiya riskini önləyir, immunitet sistemini gücləndirir və sinir sisteminə müsbət təsir göstərir.

Kəklikotu suyunun hazırlanması olduqca sadədir. Bir qazanda suyu qaynadıb ora təzə və ya qurudulmuş kəklikotu əlavə edin. Təxminən 5-10 dəqiqə qaynadıqdan sonra suyu süzüb hazır vəziyyətə gətirə bilərsiniz. Kəklikotu suyunu limon və ya bal ilə qarışdırıb da içə bilərsiniz.

Bununla belə, kəklikotu suyunun həddindən artıq istehlakından çəkinmək lazımdır. Hər şeydə olduğu kimi, ən sağlam yanaşma balanslı və ölçülü istehlakdır. 

Səhhətinizdə problemlər varsa və ya daim dərman qəbul edirsinizsə, kəklikotu suyunu istehlak etməzdən əvvəl həkimə müraciət etmək vacibdir.