İsveç tədqiqatçıları şişman adamları COVID-19-un risk qrupuna daxil edib. Foodinfo.az Modern.az-a istinadən xəbər verir ki, İsveç Milli Səhiyyə Şurası alimlərinin apardıqları tədqiqatlar çərçivəsində alınmış məlumatlara əsasən COVID-19-un risk qrupuna daxil olan xəstəliklərin yeni siyahısı tərtib olunub. Milli Səhiyyə Şurasının tərtib etdiyi siyahıda səkkiz xüsusi həssas qrup ön plana çəkilir. Əvvəllər müəyyən edilmiş milli faktorlara piylənmə, onkoloji xəstəliklər, yan amyotrofik skleroz, dalğın skleroz kimi sinir pozulmaları, Parkinson xəstəliyi, həmçinin fiziki və intellektual uyğunsuzluqlar daxildir. Buna baxmayaraq, tədqiqatçıların fikrincə, yaşı 70-dən yuxarı olan insanlar hələ də əsas risk qrupunu təşkil edirlər. İsveç Milli Səhiyyə və Sosial Müdafiə Şurasının nümayəndəsi Urban Nelenin sözlərinə görə, bu siyahı həm də infeksiyalardan qorunmaqdan ötrü maliyyə yardımı almalı olan şəxslərin özlərinin və ya onların ailə üzvlərinin yoluxmaması üçün evdə qalmalarına əsas ola bilər. Tədqiqatın nəticələrinə dair hesabat İsveçin Səhiyyə naziri Lena Hallengrenə təqdim edilib.
Son xəbərlər
- Qastronomiya üzrə "Qızıl Şah" Azərbaycan Milli Kulinariya Çempionatı keçirilir
- Bakıda keçirilən beynəlxalq sərgidə AQTİ-nin laboratoriyalarına virtual səyahət imkanı yaradılıb
- İspanağın faydaları nələrdir?
- Nöqsanlar aşkarlanan kafenin fəaliyyəti məhdudlaşdırılıb
- Bu içki dərinin elastikliyini qoruyub saxlamağa kömək edəcək
- Azərbaycanla Belarus arasında qida məhsullarının dövriyyəsinin genişləndirilməsi müzakirə olunub