Sarımsaq əsrlər boyu istifadə edilən təbii müalicə mənbəyidir. Ancaq hər səhər bir diş sarımsaq yeməyin sağlamlığımız üçün bir sıra faydaları var. Təbii antioksidant olan sarımsağı mütləq ac qarına istehlak etməlisiniz. 

 Sarımsaq əsrlər boyu həm kulinariyanın tərkib hissəsi, həm də təbii dərman kimi istifadə edilən güclü bir bitkidir.

Əsas qida maddələri və bioaktiv birləşmələrlə zəngin olan sarımsaq sağlamlıq üçün çox faydalı bir güc mərkəzidir. Potensialından istifadə etməyin ən təsirli yollarından biri hər səhər acqarına çiy sarımsağı qəbul etməkdir.

Kiçik bir parça götürərək başlaya və lazım olduqda miqdarını tədricən artıra bilərsiniz. 

 Foodinfo.az aç qarına sarımsaq yeməyin möcüzəvi faydalarını təqdim edir.

İmmunitet sistemini gücləndirir

Sarımsaq immunitet sistemini gücləndirən xüsusiyyətləri ilə tanınır. O, kəskin qoxusundan və bir çox sağlamlıq faydalarından məsul olan kükürdlü birləşmə olan allisinlə zəngindir.

Allisin orqanizmi infeksiyalara və zərərli maddələrə qarşı müdafiə etmək üçün vacib olan ağ qan hüceyrələrinin fəaliyyətini artırır. Səhər sarımsaq istehlakı immunitet sisteminizə təbii bir başlanğıc verir və xəstəliklərlə mübarizə aparır.

Ürək sağlamlığını yaxşılaşdırır

Sarımsağın müntəzəm istifadəsi ürək sağlamlığınız üçün möcüzələr yarada bilər. Tədqiqatlar göstərir ki, sarımsaq qan təzyiqi səviyyəsini aşağı salmağa və pis xolesterini azaltmağa kömək edir, eyni zamanda yaxşı xolesterolu artırır.

Bu təsirlər sarımsağın tərkibindəki kükürd sayəsində baş verir. Sarımsağın tərkibindəki kükürd qan dövranını yaxşılaşdırır və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır.

Həzmi tənzimləyir

Səhər rutininizə çiy sarımsaq əlavə etmək həzm sisteminiz üçün çox faydalıdır. Yeməkləri parçalamağa kömək edən mədə şirələrinin istehsalını stimullaşdırır.

Bundan əlavə, sarımsaq faydalı bağırsaq bakteriyalarının böyüməsini təşviq edən və sağlam bağırsaq mikrobiomunu dəstəkləyən probiotik xüsusiyyətlərə malikdir.

Yaxşı işləyən həzm sistemi qida maddələrinin daha yaxşı mənimsənilməsinə imkan verir və həzm pozğunluqlarının qarşısını almağa kömək edir.

Bədəni detoks edir

Sarımsaq təbii detoksifikator kimi çıxış edir və bədəndən toksinlərin atılmasını dəstəkləyir. Sarımsağın tərkibindəki allisin qaraciyərin funksiyasını gücləndirir və qan dövranından zərərli maddələrin çıxarılmasını təmin edir.

O, detoksifikasiya edən orqanlardakı yükü yüngülləşdirə, iltihabı azalda, dərinin daha təmiz olmasına və enerji səviyyələrinin artmasına kömək edir.

Qan şəkərini tənzimləyir 

Daim qan şəkəri səviyyələri ilə mübarizə aparan insanlar səhər rejiminə sarımsağı daxil etməkdən faydalana bilərlər.

Tədqiqatlar göstərir ki, sarımsaq insulinə həssaslığı artırır və qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir.

Bu, 2-ci tip diabetli insanlar üçün xüsusilə faydalı olan bir üsuldur.

QEYD: Bu xəbər ümumi məlumat məqsədi daşıyır. Yemək vərdişlərinizdə hər hansı əhəmiyyətli dəyişiklik etməzdən əvvəl, xüsusən də tibbi vəziyyətlə mübarizə aparırsınızsa, bir tibb mütəxəssisi ilə məsləhətləşməlisiniz.