
Səhər yeməyi günə sağlam başlamağın açarıdır və yulaf bu mövqedə xüsusilə seçilir. Foodinfo.az xəbər verir ki, Harvard Universitetinin İctimai Sağlamlıq Fakültəsinin tədqiqatçıları yulafın ürək-damar sisteminə müsbət təsiri olduğunu sübut ediblər. Araşdırmaya rəhbərlik edən Dr. Walter Willett bildirib ki, yulafda olan beta-qlükan qanda xolesterini azaldır.
İsveçin Lund Universitetindən dietoloq Dr. Ingrid Johansson isə əlavə edib ki, yulafın tərkibindəki lif bağırsaq florasını gücləndirir və metabolizmi sürətləndirir. Səhər yulaf istehlakı gün ərzində toxluq hissini uzadaraq artıq kalori qəbulunun qarşısını alır.
Yaponiyada aparılan bir tədqiqat yulafın qan şəkərini sabitləşdirdiyini və II tip diabet riskini azaltdığını ortaya çıxarıb. Mütəxəssislər yulafı təbii meyvə, darçın və ya badamla birgə qəbul etməyi tövsiyə edirlər.