İstənilən qida ilə aclığınızı aradan qaldıra bilərsiniz, lakin yumurta və balıq sizi uzun müddət tox saxlayacaq.

 Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə qastroenteroloq Natalya Naumova danışıb.

O, aclıq və toxluq hissini beynin idarə etdiyini bildirib. Bu hisslər orqanizmin hüceyrələrində və toxumalarında enerji tələb edən maddələr mübadiləsi prosesi səbəbindən yaranır. 

İstənilən qida aclığınızı aradan qaldıra bilər, lakin mürəkkəb karbohidratlar, zülallar və sağlam yağların mənbələrini istehlak etmək sizi sadə karbohidratlarla qəlyanaltı etməkdən daha uzun müddət tox saxlayacaq. Bu, orqanizmin sadə karbohidratları çox tez “yandırması” səbəbindən baş verir.

Naumovanın sözlərinə görə, zülalla zəngin qırmızı və ağ ət, quş əti, balıq, yumurta, süd və turş süd məhsulları aclığı ən yaxşı aradan qaldıran qidalardır. O, həmçinin, meyvə, tərəvəz, dənli bitkilər və göyərti kimi mürəkkəb karbohidratların yüksək lifli mənbələrini rasionunuza daxil etməyi məsləhət görüb.