Dietoloq, qastroenteroloq Svetlana Nezvanova qışda hansı vitaminlərin faydalı olduğunu açıqlayıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, yağlı ərzaqları gözardı etmək olmaz, çünki onların tərkibində çoxlu faydalı maddələr, xüsusən D və A vitaminləri var. Birincisi şit və əridilmiş kərə yağının içində var. Dietoloq həmçinin çoxlu yağlı balıq yeməyi məsləhət bilir.
“Qışda, hava soyuq, nəmişlik olanda pəhrizə bir qədər yağ əlavə etmək olar. Əslində, yaya nisbətən qışda yağdan daha çox istifadə etmək lazımdır”, - mütəxəssis deyib.
C qrupu vitaminlərini də unutmaq olmaz, onlar orqanizmi viruslu xəstəliklərə qarşı hazırlayır.
Son xəbərlər
- Yeməkləri birdəfəlik qablarda qızdırmaq təhlükəlidirmi?
- COP29-la bağlı vergi güzəştlərinin tətbiq edilməsi təsdiqlənib
- Mayın 21-i Beynəlxalq Çay Günüdür
- Bu əlamət diabeti göstəricisi ola bilər
- Ən yaxşı qəlyanaltı: Hər gün xurma yeyin ki...
- Ötən il idxal edilən 49 əkin və səpin materiallarında zərərli orqanizmlər aşkarlanıb