Qızdırma müxtəlif səbəblərə görə qalxa bilər. Foodinfo.az Saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, qızdırmanın əsas səbəblərindən biri soyuqdəymə və virus xəstəlikləridir. Belə qızıdırmadan qorxmaq lazım deyil. Əksinə qızdırmanın qalxması orqanizmə xəstəliklə mübarizə etməyə yadım edir, sağalmanı tezləşdirir. Belə ki, qızıdırma qalxanda mübadilə prosesləri sürətlənir, ziyanlı maddələr, toksinlər orqanizmdən daha tez xaric olunur, immun sistemi daha fəal işləməyə başlayır, anticismlər və digər immun hüceyrələrinin sintezi sürətlənir Həmçinin qızdırmanın qalxması patogen bakteriayalar və virusların çoxalması prosesini də ləngidir. Bütün bunları nəzərə alaraq mütəxəssislər qızıdırmanı yalnız 38,5 C-dən yuxarı qalxanda salmağı tövsiyə edirlər.