Diyetoloq Dinara Gadelmurzina, "Moskva Region Today" onlayn nəşri ilə söhbətində, erkən yazda sağlamlığı yaxşılaşdırmaq üçün pəhrizə nə əlavə edilməli olduğunu söyləyib.

Onun sözlərinə görə, müasir dünyada insanların tərəvəz və meyvələrə gecə-gündüz çıxışı olduğu bir şəraitdə orqanizmdə vitaminlərin tam olmaması mümkün deyil. Buna baxmayaraq, bir çoxları hipovitaminozla üzləşirlər - vitaminlərin miqdarının azalması. Qışda günəş işığının qeyri-kafi olduğu zaman D vitamini çatışmazlığı ilə vəziyyət ən kəskindir.

“Mart ayında hansı qidaları yemək daha yaxşıdır? Mövsümi tərəvəz və meyvələr: kələmin bütün növləri, o cümlədən duzlu kələm, soğan, yerkökü, şalgam, turp, portağal, qreypfrut, kivi. Həmçinin D vitaminini artırmaq üçün qida rasionunuza dəniz balığı, yumurta, kərə yağı və qoz-fındıq daxil etmək lazımdır”, - deyə ekspert bildirib.

Nurlan